Direktlänk till inlägg 6 mars 2012
Hej på er!
För ungefär ett år sedan kontaktade en gammal (ja alltså, hon är ju inte gammal och det var inte så längesen... men man säger ju så) klasskamrat mig och frågade om jag ville göra tårtan till hennes bröllop! Det var min första bröllopstårtebeställning och det kändes jättespännande men lite nervöst, som tur var skulle de ha ett ganska litet och enkelt (men ack så vackert) bröllop, så det räckte med en tvåvåningstårta! De önskade en vit tårta med röda rosor och vita liljor och så fick det givetvis bli! :-)
Eftersom tårtan som sagt skulle vara vit så gick det ju inte att använda "vanlig" marsipan som ju har en något gulaktig färg, man ska visserligen kunna färga den vit med en speciell färg, men jag kände mig lite osäker på det resultatet... Ett annat alternativ är att använda sig av sugarpaste istället för marsipan, som har en kritvit färg redan från början, jag hade dock aldrig provat att klä en tårta med sugarpaste och det kändes lite vanskligt att göra ett första försök med det i det här läget... Men... jag hade precis upptäckt att man kunde beställa kritvit marsipan på nätet, det kändes ju väldigt passande!! Det finns många sidor där ute på nätet som man kan beställa tårtbakstillbehör på, men en av mina favoriter är www.kakburken.se (se även länk här nere till höger under Hemsidor). Där har jag handlat måånga gånger, och jag kan verkligen rekommendera sidan, den är tydlig, proffsig och har ett stort utbud!
Men iaf, bröllopstårta var det ja! Många blommor blev det som jag knåpade ihop (många fler än vad som slutligen sattes på tårtan) och den kritvita marsipanen var verkligen vit och fin, men den bråkade dock lite med mig och sprack och bubblade sig en aning när den hamnat på grädden... Nu vet jag hur man ska göra för att undvika sådant och någon gång ska jag visa er tydligt steg för steg hur man bäst klär en tårta! ;-)
Resultatet blev iaf i mina ögon ett helt okej första försök till bröllopstårta, brudparet verkade nöjda och det är ju huvudsaken! :-)
Det enda som inte är ätbart på tårtan är ringarna och pistillerna i liljorna... jag har en egen liten policy att försöka att så lite som möjligt använda oätbara saker på tårtorna, men ibland är det svårt att komma ifrån! ;-)
Den lilla cupcaken gjorde jag till en i sällskapet som var mjölkallergiker (har jag för mig det var... nån allergi var det iaf... och alltså, jag hade koll på det då, men det var ju ett tag sen som sagt)! ;-)
Under detta året har jag, som jag nämnt tidigare, fått fler beställningar på bröllopstårtor, tre stycken närmare bestämt! Ska bli så spännande att höra vad dessa lyckliga par har för bild av sina drömmars bröllopstårta, och lika spännande att se om jag kan komma i närheten av att uppfylla de drömmarna! :-P
Tack för titten!
/Lisa