Direktlänk till inlägg 22 januari 2012
Hallå där!
Har haft en rätt så lugn helg, vilken ju kan vara skönt emellanåt. Lite bakning, en utflykt och mys med familj och vänner har vi dock hunnit med, så helt lata har vi inte varit! ;-)
Tänkte nu dela med mig av det, enligt min mening, bästa och godaste receptet på brownies som jag har testat! Jag är ju nyfiken av mig och provar lite olika recept varje gång jag bakar, men just när det gäller brownies så återvänder jag allt som oftast till detta beprövade och mumsiga recept! :-)
Brownies
150 g smör
0,75 dl kakao
3 ägg
3 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
100 g hasselnötter
100 g choklad, hackad (gärna blandat mörk, ljus och vit)
Smält choklad till garnering
Så här gör man:
¤ Sätt ugnen på 150 grader
¤ Smörj och mjöla ett bakplåtspapper placerat i en långpanna (ca 35x25 cm)
¤ Smält smöret och blanda i kakaon, låt sen svalna
¤ Vispa ägg och socker poröst
¤ Rör ner chokladblandningen och sen mjölet och bakpulvret i äggsmeten
¤ Blanda ner hackade hasselnötter och chokladbitar
¤ Bred ut smeten i långpannan och grädda sen i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter
¤ Skär den avsvalnade kakan i 24 bitar
¤ Bred smält choklad på kakorna
De färdiga browniesen håller länge i kylen, kan till och med smaka ännu godare efter någon dag i kylen, ogarnerade brownies är även perfekta att frysas och kan då tas fram en stund innan servering och garneras med den smälta chokladen!
Hann även med att dekorera lite fler cookie-pops, som fick följa med browniesen när vi fikade hos Thomas familj!
Mer om helgens bravader kommer imorgon..! ;-)
/Lisa